Hoe kan ik de buitenlandse btw terugvorderen?
Hoe kan ik de buitenlandse btw terugvorderen?

Terugvragen van buitenlandse btw

Als u in het buitenland btw heeft betaald, dan kunt u deze btw mogelijk terugvragen. Sinds 2010 is dat binnen de EU betrekkelijk eenvoudig. Maar de verschillen tussen landen zijn nog altijd groot, wat terugvragen lastig maakt.

Btw betalen in het buitenland

Als uw bedrijf zaken doet in het buitenland, krijgt u onvermijdelijk met de btw ter plaatse te maken. Als het om kleine btw-bedragen gaat, is het niet interessant om daar achteraan te gaan. Het is een ander verhaal natuurlijk als het gaat om grote transacties met hoge btw-bedragen, bijvoorbeeld bij transportbedrijven, beursdeelname of bij grootschalige inkoop van onderdelen.

Indienen van de aanvraag

Btw-tarieven verschillen per land, net als regels en procedures voor terugvordering. Als u een verzoek om btw-teruggave wilt indienen, is de belangrijkste eerste stap om uit te zoeken hoe dat precies moet. Nauwkeurigheid is geboden: als u de spelregels niet goed volgt, kan uw verzoek direct definitief geweigerd worden. Het verzoek om  btw-teruggave dient u in via de Nederlandse belastingdienst. Dat kan per jaar of per kwartaal.

Ondersteuning van een specialist

Heeft u vaak te maken met internationale btw-vraagstukken? Dan loont het om een specialist in te schakelen. Ook als u buitenlandse btw wilt terugvragen. De ervaren btw-specialisten van Van Oers Belastingadvies hebben genoeg aan de facturen van uw buitenlandse leveranciers. We doorlopen vervolgens de verschillende procedures en dienen op correcte wijze de teruggaafverzoeken in. We verzorgen de communicatie met de verschillende belastingdiensten, bewaken de voortgang en grijpen zo nodig in.

Vragen over buitenlandse btw terugvragen?

Met alle plezier helpen we u vooruit. Heeft u vragen over het terugvragen van buitenlandse btw of heeft u internationale btw-vraagstukken? Neem gerust vrijblijvend contact op. Binnen 24 uur ontvangt u van ons bericht. 

Ik wil meer informatie over btw
Naam:*
Bedrijfsnaam:
E-mailadres:*
Telefoon:
Opmerkingen:
Thijs Bijlard
Senior btw-specialist +31(0)6 187 34 384 +31(0)76 53 03 800