Heeft u vragen over fiscaal optimaal salaris?
Heeft u vragen over fiscaal optimaal salaris?

Fiscaal optimaal salaris

Als directeur grootaandeelhouder haalt u uw salaris uit uw onderneming. Over dit inkomen betaalt u belasting. Door goed te kijken naar de opbouw van het inkomen kunt u de fiscale lasten verlichten. Wat zijn de mogelijkheden en de spelregels?

Het spreiden van DGA-salaris

Uw salaris kan dusdanig hoog zijn, dat u bij aangifte in de hoogste schaal terechtkomt (52%). Door het inkomen anders op te bouwen ofwel te spreiden, is het vaak mogelijk om onder die drempel te blijven. Bijvoorbeeld door dividend uit te keren, inkomen te gebruiken voor het opbouwen van uw pensioen of door regelingen voor onbelaste vergoedingen te benutten.

Voorkom fictief loon

Het samenstellen van een fiscaal optimaal salaris is gebonden aan spelregels. Als u de spelregels niet goed volgt, kan de fiscus belasting heffen over het zogenaamde fictieve loon. Hierbij stelt de Belastingdienst zelf een realistisch loon voor u vast, dat tenminste € 44.000 (in 2014) is én tenminste gelijk is aan het salaris van de meestverdienende werknemer in uw onderneming. Over dit fictieve loon betaalt u vervolgens belasting. Doorgaans pakt dit ongunstig voor u uit.

Advies bij het bepalen van uw DGA-salaris

Goed advies voorkomt problemen. De specialisten van Van Oers Belastingadvies staan u graag bij. Dat begint met een inventarisatie. Wat zijn de mogelijkheden binnen uw onderneming en wat zijn uw wensen? Aan de hand hiervan stellen we een plan op om te komen tot een voor u fiscaal optimaal salaris. Gaat u hiermee akkoord, dan stemmen we het af met de Belastingdienst, zodat u erop kunt vertrouwen dat het goed zit.

Vragen over fiscaal optimaal salaris

Met alle plezier helpen we u vooruit. Heeft u vragen over fiscaal optimaal salaris? Neem gerust vrijblijvend contact op. Binnen 24 uur ontvangt u van ons bericht.

Neem contact met ons op
Naam:*
Bedrijfsnaam:
E-mailadres:*
Telefoon:*
Opmerkingen:

Angela Veraart
Belastingadviseur +31(0)76 50 25 700