Wat is voor ons de optimale juridische bedrijfsstructuur
Wat is voor ons de optimale juridische bedrijfsstructuur

Optimale juridische bedrijfsstructuur

Hoe kunt u uw bedrijf het beste juridisch structureren? Blauwdrukken bestaan niet. Het gaat om uw bedrijf en de context waarin het opereert. En omdat we weten dat verandering de enige constante is, is het zaak om de bedrijfsstructuur regelmatig tegen het licht te houden.

Fiscale motieven en risicobeheersing

In een optimale bedrijfsstructuur zijn de fiscale processen soepel gestroomlijnd en is de belastingdruk gunstig verdeeld over de verschillende bedrijfsonderdelen ten dienste van het totale bedrijfsresultaat. Risicobeheersing is een minstens zo belangrijk argument om uw bedrijfsstructuur optimaal te houden. Door verschillende bedrijfsactiviteiten in aparte ondernemingen onder te brengen, loopt het bedrijf als geheel minder risico. Bijvoorbeeld als een bedrijfsactiviteit niet meer rendeert of als er juridische claims worden opgelegd.

Omgaan met veranderingen in de structuur van een bedrijf

Het optimaliseren van de bedrijfsstructuur gaat ook om het beheersen van dynamiek binnen uw onderneming. Als uw onderneming groeit en de complexiteit van uw activiteiten toeneemt, kunt u met een goede bedrijfsstructuur het overzicht houden. Door verschillende activiteiten te scheiden, kunt u de prestaties beter volgen. Tegelijk maakt splitsing het eenvoudiger om afzonderlijke bedrijfsonderdelen te verkopen.

Uw bedrijfsstructuur optimaliseren

Het opzetten van een optimale bedrijfsstructuur begint met twee vragen. Hoe ziet de onderneming er vandaag uit? En waar beweegt uw bedrijf zich de komende jaren naartoe? Op basis van de antwoorden kunnen de professionals van Van Oers Belastingadvies uw bedrijfsstructuur optimaliseren. We brengen alle relevante juridische aspecten in kaart en desgewenst voeren we de te nemen stappen voor u uit. We optimaliseren niet alleen uw bedrijfsstructuur, maar u kunt ons ook inschakelen voor een fiscaal optimaal salaris.

Periodieke evaluatie

De optimale juridische bedrijfsstructuur blijft uiteraard niet tot aan het einde der tijden optimaal. Uw bedrijf ontwikkelt zich, net als de context waarin het zich begeeft. Daarom houden we de bedrijfsstructuur periodiek tegen het licht. We brengen uw doelen opnieuw in kaart en bekijken of de bedrijfsstructuur daar nog bij past. Ook houden we u op de hoogte van relevante veranderingen in wet- en regelgeving en de mogelijke effecten daarvan voor uw onderneming.

Vragen over uw juridische bedrijfsstructuur

Met alle plezier helpen we u vooruit. Neem gerust vrijblijvend contact op. Binnen 24 uur ontvangt u van ons bericht.

Neem contact met ons op
Naam:*
Bedrijfsnaam:
E-mailadres:*
Telefoon:*
Opmerkingen:
Vincent Heijligers
Manager fiscaliteit +31(0)6 497 69 974 +31(0)165 58 26 00
Edwin Steegers
Manager fiscaliteit +31(0)6 481 83 184 +31(0)162 49 70 60
Marieke van Dorst
Belastingadviseur +31(0)76 59 78 800 +31(0)6 383 935 86