Estate planning. Bent u voorbereid op onverwachte zaken?
Estate planning. Bent u voorbereid op onverwachte zaken?

Estate planning

Bij estate planning gaat het voornamelijk om het beschermen en in stand houden van het door u opgebouwde vermogen. Dat klinkt eenvoudig. De praktijk leert echter dat er vele gevaren op de loer liggen. Denk bijvoorbeeld aan echtscheiding, overlijden, de eigen bijdrage voor de AWBZ en (on)verwachte aanslagen van de fiscus.

Wanneer Estate Planning?

Voor veel mensen is een schokkende gebeurtenis nodig om stil te staan bij de overgang van het vermogen naar de volgende generatie. Vaak is het dan te laat om deze overgang optimaal te kunnen vormgeven. Beter is het om in een vroeg stadium al stil te staan bij de volgende vragen:

  • Wie krijgt mijn vermogen als ik (onverwacht) kom te overlijden?
  • Hoe zorg ik dat mijn vermogen in de familie blijft?
  • Is mijn familie (nu al) geschikt om over dat vermogen te beschikken?
  • Wat kan ik regelen zodat zij verstandig(er) met het vermogen om gaan?
  • Hoeveel belasting zijn zij verschuldigd na mijn overlijden en is dat bedrag beschikbaar?
  • Moet de verschuldigde belasting uit een onderneming komen?
  • Wat is de invloed hiervan op de continuïteit van de onderneming?
  • Laat ik geen financiële zorgen na?
  • Kan ik tijdens leven mijn kinderen al financieel helpen?
  • Waar heeft mijn partner recht op als wij uit elkaar gaan?

Het zijn wellicht niet de meest eenvoudige vragen om te beantwoorden, maar toch zijn dit de vragen die iedereen zich van tijd tot tijd zou moeten stellen. Hoe eerder, hoe beter. Uw estate planner helpt u om structuur te brengen in uw wensen en denkt met u mee over hoe uw wensen realiteit worden. Uiteraard op een wijze waarbij alle fiscale regelingen optimaal worden benut.

Estate Planning is meer

Estate planning is niet alleen de overdracht van vermogen naar de volgende generatie, maar het omvat ook de advisering van uw gehele persoonlijke (financiële) situatie. Van huwelijkse voorwaarden tot echtscheidingen, vantestamenten tot schenkingsplannen en van bedrijfsopvolgingen tot financiële planningen. Met al uw vragen kunt u terecht bij Van Oers Estate Planning.

U en Estate Planning

Neem contact met ons op om over uw ideeën van gedachte te wisselen. Wij denken met u mee, geven aan hoe uw wensen optimaal kunnen worden gerealiseerd en begeleiden bij het tot stand brengen van het gewenste eindresultaat. Neem gerust contact op. Binnen 24 uur ontvangt u van ons bericht.

Meer weten over estate planning?
Naam:*
Bedrijfsnaam:
E-mailadres:*
Telefoon:
Opmerkingen:
Lenny Blaakman
Senior belastingadviseur +31(0)165 58 26 00