Bedrijfsopvolging is complexer dan ik dacht. Kan Van Oers mij adviseren?
Bedrijfsopvolging is complexer dan ik dacht. Kan Van Oers mij adviseren?

Bedrijfsopvolging

Er komt een moment waarop u uw werkzaamheden binnen uw onderneming zal moeten neerleggen. Dit kan een gepland moment zijn maar ook een onverwachte gebeurtenis kan hiertoe aanleiding geven. Een dergelijke verandering kan grote gevolgen hebben op de onderneming. Om deze gevolgen zo veel mogelijk onder controle te houden, is het goed om tijdig stil te staan bij dit moment en het nodige te regelen. Ook als u dit moment (nog) niet ziet aankomen.

Belangen bij bedrijfsopvolging

Veel mensen in uw omgeving hebben belang bij het voortbestaan van uw onderneming. Zo heeft u verantwoordelijkheden richting uw medewerkers. Daarnaast wilt u dat uw opvolger de mogelijkheid heeft om de onderneming vanuit een goede positie voort te zetten. En niet te vergeten: ook de belangen van u, uw partner en uw (andere) kinderen moeten worden gewaarborgd. Door tijdig stil te staan bij de toekomst van uw onderneming, kan de bedrijfsopvolging worden vormgegeven op een wijze waarbij met alle belangen rekening wordt gehouden.

Belastingbesparing

Zelfs indien u nu nog geen geschikte bedrijfsopvolger in gedachte heeft of de onderneming pas op termijn wenst te verkopen, kan het zinvol zijn om nu al stil te staan bij de bedrijfsopvolging. Met een tijdige planning kan bij vererving of schenking de belastingheffing over de waarde van de onderneming mogelijk worden beperkt van 40% tot maximaal 3,4%. Dit betekent dat meer vermogen beschikbaar is voor de ondernemingsactiviteiten, voor uzelf of voor uw erfgenamen. Goed voor alle partijen dus.

Meer weten over bedrijfsopvolging?

Sta ook tijdig stil bij de toekomst van uw onderneming. Neem contact op met Van Oers Estate Planning en krijg advies over de overdracht van uw onderneming. Alleen dan weet u dat de overdracht van uw onderneming goed is geregeld en uw opvolger zich bezig kan houden met dat waar hij of zij goed in is, namelijk ondernemen.

Meer weten over estate planning?
Naam:*
Bedrijfsnaam:
E-mailadres:*
Telefoon:
Opmerkingen:
Lenny Blaakman
Senior belastingadviseur +31(0)165 58 26 00