Wat kan ik allemaal regelen in een testament?
Wat kan ik allemaal regelen in een testament?

Testament

Tijdens leven kunt u bepalen wat er met uw vermogen gebeurt. Dit verandert op het moment dat u komt te overlijden. Indien u niets regelt wordt uw nalatenschap afgewikkeld overeenkomstig de wettelijke regeling. Indien u echter wensen heeft die afwijken van de wettelijke regeling, dan zult u uw wensen vast moeten leggen in een testament.

Flexibiliteit en belastingbesparing

Veel mensen willen dat na hun overlijden de langstlevende verzorgd achter blijft. Dit is ook het uitgangspunt van de wettelijke regeling. Desondanks kan het interessant zijn om een testament op te laten stellen. Een testament kan namelijk bij de afwikkeling van uw nalatenschap de langstlevende flexibiliteit geven om een verdeling tot stand te brengen die aansluit bij de persoonlijke of financiële wensen van de langstlevende op het moment van uw overlijden. Met deze flexibiliteit kan in veel gevallen ook een substantieel bedrag aan erfbelasting worden bespaard.

Minderjarige kinderen en het testament

Indien er minderjarige kinderen zijn, kan in een testament worden vastgelegd wie wordt benoemd tot voogd van de minderjarige kinderen voor het geval beide ouders zijn overleden. De voogd vervangt de ouder voor zover het de opvoeding van de kinderen betreft. Ook kan in het testament een bewindvoerder worden aangewezen die tot een bepaalde leeftijd het financiële beheer voert over het vermogen van de kinderen.

Andere persoonlijke redenen

Naast de bovenstaande redenen kunnen ook andere persoonlijke redenen bestaan om een testament op te laten stellen. Dit is bijvoorbeeld het geval indien u niet wilt dat de partner van uw kind (bijvoorbeeld bij echtscheiding) aanspraak kan maken op het vermogen dat uw kind van u heeft gekregen. Ook kunt u in uw testament bepalen dat een bepaald persoon iets uit uw nalatenschap verkrijgt, of kunt u (één van) uw kinderen onterven.

Vragen over het opstellen van een testament?

Neem contact op met Van Oers Estate Planning en bespreek of het ook in uw situatie zinvol is om een testament op te laten stellen. Vanzelfsprekend beoordelen wij ook graag of uw huidige testament dient te worden aangepast. Nadat u een testament heeft opgesteld of uw huidige testament is gewijzigd, weet u zeker dat uw nalatenschap toekomt aan de personen die u in gedachte heeft.

Meer weten over estate planning?
Naam:*
Bedrijfsnaam:
E-mailadres:*
Telefoon:
Opmerkingen: