Nieuws

Nieuwsbrief mei 2018 16-05-2018 De belangrijkste nieuwe eis in de strengere privacywet AVG, die per 25 mei ingaat, is de verantwoordingsplicht. Dit houdt in dat u bepaalde zaken moet hebben ingericht om de naleving van de AVG aan te kunnen tonen.
Internetconsultatie wetsvoorstel vervanging van de KOR 23-04-2018 De staatssecretaris heeft een wetsvoorstel tot wijziging van de kleine ondernemingsregeling (KOR) voor internetconsultatie aangeboden. In het wetsvoorstel wordt de KOR gewijzigd in een facultatieve omzetgerelateerde vrijstellingsregeling van btw (OVOB). De nieuwe regeling van de OVOB moet op 1 januari 2020 in werking treden.
Fiscale eenheid btw niet mogelijk tussen onderwijsstichting en bv 23-04-2018 Volgens Hof Arnhem-Leeuwarden is er geen sprake van economische verwevenheid (en dus geen fiscale eenheid btw) tussen een stichting voor primair onderwijs en een bv die onderwijzend en onderwijsondersteunend personeel ter beschikking stelt, waarin de stichting een aandelenbelang van 72% houdt. De door de bv behaalde omzet bestaat voor 27,2% uit het ter beschikking stellen van personeel aan de stichting.
6% btw voor wedstrijdshirt en biertje bij finish obstacle run 23-04-2018 Wanneer sprake is van één (gecombineerde of samengestelde) prestatie, kan er normaal gezien ook maar één btw-tarief van toepassing zijn. Deze conclusie kunnen we trekken uit een recente rechtspraak.
Wifi in vakantiewoning belast met 6% btw-tarief? 23-04-2018 De Belastingdienst en exploitanten van campings en recreatieparken verschillen al langere tijd van mening over het btw-tarief op het aanbieden van wifi tegen vergoeding.
Geen herziening van afgetrokken btw door leegstand 23-04-2018 Het Hof van Justitie (hierna: HvJ) heeft begin dit jaar in de zaak Imofloresmira beslist dat in aftrek gebrachte btw op de aankoop van vastgoed niet wordt herzien bij leegstand. Daarvoor geldt wel dat de eigenaar de intentie moet hebben om het vastgoed te gebruiken voor btw-belaste activiteiten.
Nieuwsbrief april 2018 12-04-2018 Het kan u niet ontgaan zijn. Op 25 mei 2018 wordt definitief de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing. De AVG brengt nieuwe verplichtingen en verantwoordelijkheden met zich mee.
Nieuwsbrief maart 2018 13-03-2018 Per 1 januari 2017 zijn de bepalingen inzake het terugvragen van btw van oninbare debiteuren gewijzigd. Voor oude debiteuren die reeds vóór 2017 open stonden en nu nog steeds niet hebben betaald, dient de btw in de eerste aangifte over 2018 worden teruggevraagd.
Wijziging btw-behandeling vouchers 27-02-2018 De Tweede Kamer heeft op 15 februari 2018 ingestemd met het wetsvoorstel tot implementatie van de Europese regels voor de btw-behandeling van vouchers. Het wetsvoorstel moet per 1 januari 2019 in werking treden. Een dergelijk wetsvoorstel is nodig om de btw-behandeling van vouchers te uniformeren. Om die wijze kan onbedoelde dubbele heffing (bij aanschaf voucher en bij inwisseling voucher) of onterechte niet-heffing in grensoverschrijdende situaties worden voorkomen.
Teruggave douanerechten bij (mogelijke) gebrekkige ingevoerde auto’s 26-02-2018 Voor goederen die worden ingevoerd, worden de douanerechten geheven over de douanewaarde. De douanewaarde wordt in de meeste gevallen vastgesteld op basis van de transactiewaarde-methode van de ingevoerde goederen. Met transactiewaarde wordt bedoeld: de werkelijk betaalde of te betalen prijs (uitgedrukt in geld) die in rekening wordt gebracht aan degene voor wie de goederen zijn bestemd.
Eerste« Vorige12345...6869Laatste
Neem contact met ons op
Naam:*
Bedrijfsnaam:
E-mailadres:*
Telefoon:*
Opmerkingen: