Is het extern verzekeren van mijn pensioen verstandig?
Is het extern verzekeren van mijn pensioen verstandig?

Extern verzekeren

Verzekeringsmaatschappijen bieden mogelijkheden om een pensioen te regelen. Hiervoor sluit u een polis af, waarbij u jaarlijks premie betaalt. De verzekeringsmaatschappij beheert dit geld en garandeert een vooraf bepaalde uitkering. 

Voor- en nadelen van pensioen verzekeren

Een pensioenverzekering biedt zekerheid. Als u met pensioen gaat, ontvangt u gegarandeerd een bepaalde uitkering. Ook neemt de verzekeringsmaatschappij risico’s op zich. Mocht u tijdens de looptijd overlijden, dan krijgen uw nabestaanden de verzekerde pensioenrechten uitgekeerd. Daartegenover staan de kosten. De verzekeringsmaatschappij wil winst maken en moet de risico’s afdekken. Over het algemeen geldt 'hoe meer zekerheid u wilt, hoe hoger de kosten'. Heeft u het pensioen in eigen beheer? Ook daar kunnen wij u bij adviseren.

Selectie en aanvraag

Eerst moet u bepalen wat u wilt bereiken en welk premiebedrag uw onderneming op een verantwoorde manier kan dragen. Als u weet wat u nodig heeft, kunt u bij verschillende verzekeringsmaatschappijen een offerte aanvragen. Na vergelijking van de aanbiedingen en alle voorwaarden, kunt u de polis kiezen die het best bij u past. Daarna is het zaak om periodiek, om de drie tot vijf jaar, te toetsen of de polis nog bij uw wensen en mogelijkheden past. Uiteraard kunnen de specialisten van Van Oers Belastingadvies u bijstaan bij elke stap. Ook voor advies over banksparen en lijffrentes kunt u bij ons terecht.

Vragen over het verzekeren van uw pensioen?

Met alle plezier helpen we u vooruit. Neem gerust contact op om een eerste oriënterend gesprek aan te vragen. Dit bieden we kosteloos en vrijblijvend aan. Binnen 24 uur ontvangt u van ons bericht. 

Ik wil meer informatie over pensioenen
Naam:*
Bedrijfsnaam:
E-mailadres:*
Telefoon:
Opmerkingen:
Dennis Wouters
Belastingadviseur +31(0)162 49 70 60
Kees Bullens
Belastingadviseur +31(0)76 59 78 800